van-boom-tot-parket

Met de parketvloer of houtenvloer legt u de basis voor uw interieur. De keuze voor een parketvloer of houtenvloer is een keuze voor jaren. Daarom kiezen steeds meer mensen voor parket. Want parketvloeren zijn sterk, warm, puur natuur èn uniek in hun soort. Geen plank is gelijk in kleur en tekening. Een parketvloer leeft. Een de kempen parketvloer als basis voor uw interieur Wij zijn al meer dan 50 jaar een vertrouwd adres in Eindhoven en omstreken voor duurzame, traditionele parketvloeren van de hoogste kwaliteit. Door de verregaande kennis van onze vakmensen en het gebruik van de beste materialen, garanderen wij onze klanten een vloer waar ze trots op mogen zijn. Een de Kempen Parketvloer als basis voor uw interieur. Ambacht en Kwaliteit.

about_1
VAKWERK & AMBACHT

Een parketvloer leggen is vakwerk, een echt ambacht. Het leggen van een juiste ondervloer, het lijmen van de parketdelen op de ondervloer, het schuren en afwerken met lak of olie zijn handelingen die de kwaliteit van de vloer blijvend beïnvloeden. Een slecht gelegde vloer zal namelijk nooit mooi worden, ongeacht hoe goed de kwaliteit en duurzaamheid van het parket is dat u gekozen hebt.

10 M2 PER DAG

Wist u dat een ervaren parketteur gemiddeld ongeveer 10 m2 tapis per dag legt? Dat lijkt niet veel, totdat u weet hoeveel vaardigheid erbij komt kijken. En vergeet niet dat de vloer die hij voor u legt – in het patroon dat u wenst – een vloer is waar u tientallen jaren plezier van hebt. Als het parket dat u gekozen hebt van topniveau is, moet het leggen van de vloer dat ook zijn. Wat betreft de afwerking werken wij met de nieuwste technologiën om de hoogst mogelijke kwaliteit na te streven op het vlak van houtbescherming.

Ambacht 7 topkwaliteit
VAN BOOM TOT PARKET

0 maanden
Boomstammen worden aangekocht door de zagerij. Dit zijn voornamelijk onderstammen volgroeid hout met weinig knoesten. Volgroeid hout werkt het minst.
6 maanden
De stammen worden verzaagd tot platen en gelagerd gedurende een periode van 6 maanden.
8 maanden
De platen worden verzaagd tot planken en worden gedurende 2 maanden in de voordroger geplaatst.
10 maanden
Vervolgens worden de planken circa 2 maanden in een droogkamer geplaatst.
12 maanden
Het gedroogde hout wordt afgeleverd in de fabriek.
Na binnen komst wordt het hout in een geacclimatiseerde en geconditioneerde ruimte geplaatst. Dit duurt ca. 1 maand.
Hierna kan het hout verwerkt worden tot parket.

Van boom tot parket
Onderhoud
ONDERHOUD VOOR UW PARKETVLOER

Voor onderhoud kunt u uiteraard bij de Kempen parketvloeren terecht.

Schuren, reparatie, renovatie, oliën en lakken.

Voor informatie over onderhoud of reparatie kunt u contact met ons opnemen.

DE KEMPEN PARKETVLOEREN:
Joris Minnestraat 8-10
5623 ER, Eindhoven
T:040-2434080
E: info@dekempenparket.nl

Ambacht en Kwaliteit

Een de Kempen Parketvloer als basis voor uw interieur